14/5/15

Il·lusions òptiques: l'anamorfosi

En l'última entrada vos vaig portar la presentació per al meu pechakucha de classe que tractava de la perspectiva cònica i en l'última apartat vos donar un parell d'aplicacions d'aquest sistema de representació.

En aquesta entrada vos vull mostrar un treball que vàrem fer a l'institut durant la meua estada en pràctiques i que és una aplicació més de la perspectiva cònica. L'anamorfosi no deixa de ser un engany a la nostra vista de manera que des d'un punt de vista concret un dibuix pla en 2D sembla que es trobe en 3D.

Als alumnes de 3r d'ESO els vaig fer una presentació on els explicava que aquest tipus de tècniques vénen de molt antic, des de les correccions òptiques que practicaven els grecs, passant pel trompe-l'oeil, fins arribar a les anamorfosis d'artistes urbans actuals.

Tot això però, els va semblar poc al costat de la que fou la joia de la presentació, que fou el videoclip de la cançó The writing’s on the wall del grup de Chicago Ok Go. Per a mi és un videoclip impressionant amb una successió vertiginosa d'anamorfosis espectaculars.


Com a activitat principal, els alumnes també varen fer les seues anamorfosis, però prou més senzilles.


L'activitat va acabar amb un treball conjunt de tots els grups de 3r d'ESO amb els que vàrem pintar una anamorfosi gegant al pati de l'institut.


4 comentaris:

  1. Que chulo Miquel! Sin duda las teorías de la Gestalt permiten crear imágenes increibles. Seguro que los estudiantes estuvieron super motivados con la actividad que les propuesiste.

    ResponElimina
  2. Que chulo el videoclip y que chulo el trabajo que hiciste con los alumnos. Tengo que pasarme un día a verlo :)

    ResponElimina
  3. M'encanta l'activitat Miquel!! xulíssima!! quina enveja...

    ResponElimina
  4. Excel.lent treball! Preciós!
    Enhorabona, Miquel!

    ResponElimina